« Terug

Vakantiegeld! Valt dat effe tegen…

Loonstrokie_blog4_foto1.png31 jan

Van deze verplichting word je wel blij: vakantiegeld. Ook wel vakantiebijslag genoemd. Dat is dat fijne moment, vlak voor de zomer, waarin je een extraatje krijgt uitgekeerd. Een extraatje van 8% van je brutoloon. Vakantiegeld staat apart vermeld op je loonstrook. Het blinkende bedrag vind je terug in de categorie bijzondere beloning, wat eigenlijk betekent dat hierover meer belasting wordt geheven dan over je loon. Koekoek.

“Op je loonstrook staat hoeveel vakantiegeld je hebt opgespaard. Over deze bijzondere beloning betaal je wel meer belasting, dus wacht nog even met all inclusive boeken.”

Vakantiegeld opbouwen

Het is verplicht om vakantiegeld minimaal één keer per jaar uit te keren. Dit moet uiterlijk in juni op je bankrekening staan. Aan jou natuurlijk hoe je dat extraatje wilt besteden. Vakantiegeld wordt vlak voor de zomer uitgekeerd, dus een zomerse vakantie is vaak het doel. De hoogte van het bedrag kan een beetje teleurstellend zijn. Dit komt doordat je meer belasting betaalt over je vakantiegeld dan over je loon. Vergelijk het maar eens met een vakantie die net weer wat duurder uitvalt dan je had bedacht. Je wordt gelokt met mooie vanaf prijzen, maar puntje bij paaltje vallen de kosten flink tegen. Reken je dus niet meteen rijk en kies eens voor een staycation. In het mooie Rotterdam bijvoorbeeld!

De diensten van Loonstrokie zijn heel divers, net als de stad waarin we werkzaam zijn. De basis is altijd een goede loonadministratie. Maar we zijn de beroerdste niet: wij helpen met een eventuele WKR-check en een second opinion op de financiële administratie. En het houdt niet op hiero! Pak die telefoon en maak een afspraak voor een gesprek. Gaan wij jou even op z’n Rotterdams ontzorgen.

Ontzorg mij ff op z’n Rotterdams ▸

« Terug

Scroll naar boven