« Terug

Loonheffingskorting; goed nieuws voor je loonstrook

Loonstrokie_blog3_foto1.png06 dec

Werk je in loondienst, dan houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Deze kortingen samen zijn de loonheffingskorting die terugkomt op je loonstrook. Door het toepassen van deze korting betaal je minder loonbelasting en heb je meer loon op je strook. Dat is lekker! Maar, let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het laten toepassen van de loonheffingskorting. Dit moet je schriftelijk aanvragen bij je werkgever. Niet vergeten hè! Als je het formulier rondom de loonheffingskorting niet invult, mag de werkgever de korting niet toepassen en betaal je uiteindelijk meer belasting. Getverderrie, daar heeft niemand zin in. Ben je zo’n baasje dat bij verschillende werkgevers werkt, dan vraag je bij één werkgever de korting aan. En als je nou slim bent doe je dat bij de werkgever bij wie je het meeste verdient.

“Voor de duidelijkheid: korting betekent niet dat er wordt gekort op je loon. Net als in de uitverkoop in de Koopgoot krijg je nu korting op de loonheffing. Minder heffing en meer loon.”

Recht op loonheffingskorting

Wat is nou precies dit recht op loonheffingskorting? Dit is eigenlijk het eerste deel van je loon waarvan de overheid vindt dat deze niet belast hoeft te worden. Laten we het nog simpeler maken voor je. Stel je voor dat jouw kinderen een bijbaantje hebben waarmee ze een klein zakcentje verdienen. Je bent trots en kijkt verder niet om naar de verdiensten. Groeit het inkomen en lopen ze te koop met hun ‘rijkdom’, dan wordt het interessant om bijvoorbeeld een bijdrage te vragen voor thuis. Dit doet de overheid nou precies via de loonheffingskorting. Snappie? Zo niet, Loonstrokie geeft je graag advies.

De diensten van Loonstrokie zijn heel divers, net als de stad waarin we werkzaam zijn. De basis is altijd een goede loonadministratie. Maar we zijn de beroerdste niet: wij helpen met een eventuele WKR-check en een second opinion op de financiële administratie. En het houdt niet op hiero! Pak die telefoon en maak een afspraak voor een gesprek. Gaan wij jou even op z’n Rotterdams ontzorgen.

Ontzorg mij ff op z’n Rotterdams ▸

« Terug

Scroll naar boven