Home ›› Salarisadministratie Uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden? Duh!

We moeten de eerste ondernemende Rotterdammert nog tegenkomen die ’s ochtends z’n bed uitrolt en roept: ‘Hoppa, vandaag lekker m’n salarisadministratie bijwerken!’ Hou op joh. Een beetje ondernemert wilt toch ondernemen, met z’n zaak bezig zijn en al die administratieve sores lekker aan een ander overlaten? Nou mooi: dat kan. 

Salarisadministratie. Wat is dat eigenlijk? 

Voordat we de lofzang over de ondersteunende werkzaamheden van Loonstrokie gaan uitsteken - want dat gaan we natuurlijk doen, dat zie je vanaf de Euromast al aankomen - zullen we eerst maar eens vaststellen wat salarisadministratie eigenlijk is. 

salarisadministratie uitbesteden
Stuurt mij een loonstrokie ▸

Salarisadministratie in de ideale wereld 

In de ideale wereld is salarisadministratie nog enigszins simpel: je spreekt een loon af met je enige werknemer, rekent één keer uit hoeveel loonheffing je hierover moet afdragen, zet dit op een loonstrookie, doet tijdig loonaangifte en betaalt het loon uit. Als je dan vervolgens ook nog met de medewerker overeenkomt dat diegene nooit overuren draait, niet ziek of zwanger wordt en je ook nog eens de regering ervan weet te overtuigen het belasting- en pensioenstelsel nooit te veranderen, dan zit je goed. Salarisadministratie is dan een fluitje van een cent. 

Salarisadministratie in de echte wereld 

We zijn vast wel duidelijk: er komt heel wat meer bij salarisadministratie kijken dan maandelijks eenzelfde bedrag uitbetalen aan je medewerker(s). In de echte wereld is salarisadministratie continu in beweging door bedrijfs- en medewerker omstandigheden, CAO-wijzigingen en verandering van regelgeving en belastingen. Bij Loonstrokie kicken we daarop. Ja, we weten hoe verknipt dat klinkt. Een normaal mens zou het irritant, ingewikkeld en vervelend vinden. Wij  niet. Doe er je voordeel mee. 

salarisadministratie
Stuurt mij een loonstrokie ▸

Salarisadministratie. Bommetje! 

Behalve dat het best ingewikkeld is, is salarisadministratie voor jou als ondernemer ook saai en, laten we wel wezen, pijnlijk. Want hoe goed je toko ook draait, de uitbetaling van het salaris is elke maand weer een bommetje dat een gapend gat in jouw winst slaat. Dat zeggen we niet om je een slecht gevoel te geven, maar om aan te geven hoe impactvol en dus belangrijk salarisadministratie is. Als het om zo’n belangrijke factor van je bedrijf gaat, zowel in euro’s als in mensen, dan moet het goed gebeuren. Kun je dat zelf? Toppert!! Laat je dat liever aan experts over? Dan is salarisadministratie uitbesteden de juiste keuze. 

Salarisadministratie uitbesteden?

En als je dan de juiste keuze hebt gemaakt ‘Ja, ik gaat mijn salarisadministratie uitbesteden’, dan doe je dat toch het liefst bij een toppert? Een mede-Rotterdammert die er nog wat leuks van maakt ook? Een partij die niet alleen lult, maar ook poetst? Bij Loonstrokie zorgen we namelijk niet alleen dat jouw salarisadministratie dik in orde is, maar dat je medewerkers er ook nog eens belachelijk blij van worden. Hoe belangrijk dat is? Duh! Zij zijn het echte goud van jouw bedrijf. Ja toch? 

Salarisadministratie uitbesteden is een feestje! 

Bij Loonstrokie maken we van salarisadministratie een feestje. Een tikkie fun hier en een dosis employee experience daar en jouw medewerkers zijn gemotiveerder dan ooit. Wat een beetje fun al niet kan doen. Positievere medewerkers, meer werkplezier, hogere klanttevredenheid… en reken de rest zelf maar uit. Als dat geen feestje is. Uitbesteden dus die handel, jouw salarisadministratie. Wij maken er wat moois van.   

Stuurt mij een loonstrokie!

Scroll naar boven