Weet jij precies wat er op je loonstrook staat?

Ontzorg mij ff op z’n Rotterdams ▸
  • Waar komt je netto loon vandaan?
  • Leeshulp voor je loonstrook
  • Strokie!

Wat betekent alle informatie op je loonstrook?

Je loonstrook. Je ontvangt hem elke maand, maar kijk je er ook echt naar? Uiteraard draait het allemaal om de centen die op je bankrekening worden bijgeschreven, maar het is wel handig als je begrijpt waar dat bedrag vandaan komt. Op de loonstrook specificeert de werkgever zaken als het brutoloon, nettoloon, de toeslagen en inhoudingen. Loonstrokie helpt je bij het lezen van je loonstrook. Wij vertalen de wollige termen in begrijpelijke Strokie-taal, precies zoals je van ons gewend bent.

Heffingsloon; wat is dat nou eigenlijk?

Heel kort gezegd is het heffingsloon het zuurverdiende bedrag waarover loonheffing berekend wordt. Want ja, zo werkt dat in Nederland. Je hoeft er niks voor te doen, het gebeurt gewoon automatisch. Fijn he. Dit bedrag wordt netjes vermeld op je jaaropgave.

Loonheffing; lekker dan!

Krijg je eindelijk je salaris binnen, verdwijnt er, hup, een deel direct naar de Belastingdienst.  Lekker dan! Dit zijn de loonheffingen; belasting en premies die elke werkgever verplicht moet inhouden op het loon van werknemers. Dus, wij draaien weer op voor de kosten van de overheid? Klopt!

Ontzorg mij ff op z’n Rotterdams

"Op je loonstrook staat hoeveel vakantiegeld je hebt opgespaard. Hierover betaal je wel meer belasting, dus wacht nog even met boeken!"

"Heffingsloon is het loon voor de loonheffing. Loonheffing is de loonbelasting plus premies volksverzekeringen."

"Verschillende werkgevers? Vraag dan bij 1 werkgever loonheffingskorting aan. Tip: aanvragen bij de werkgever bij wie je het meeste verdient!"

“Voor werkgevers is het niet eenvoudig om de loonheffingen zelf te berekenen. Loonstrokie verzorgt de volledige loonadministratie en checkt de loonheffingen, alles erop en eran. Da’s kaassie!”

Ontzorg mij ff op z’n Rotterdams ▸

Loonheffingskorting; goed nieuws voor je loonstrook.

Belasting en loonheffing betalen we allemaal, daar komen we niet onderuit. Er is gelukkig ook goed nieuws. Er zijn kortingen die toegepast kunnen worden om deze heffingen zo laag mogelijk te houden. We hebben het hier over de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Hierdoor betaal je minder loonbelasting en heb je meer loon op je strook. Dat klinkt interessant, toch?!

Vakantiegeld! Valt dat effe tegen…

Dit is een verplichting waar we wel blij van worden: vakantiegeld. Ook wel vakantiebijslag genoemd.  Hoewel het altijd een fijn extraatje is, kan de hoogte van het bedrag een beetje teleurstellend zijn. Dit komt omdat je meer belasting betaalt over je vakantiegeld dan bijvoorbeeld over je loon. Dus, wordt het all inclusive op een tropisch eiland, of toch die staycation in ons prachtige Rotterdam?

De witte tabel op je loonstrook

Voor verschillende groepen mensen worden diverse belastingtarieven gehanteerd. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen werknemers en gepensioneerden. De kleur van de loonheffingstabel heeft betrekking op het soort loon dat je ontvangt.

Het BSN-nummer, onpersoonlijk maar wel lekker overzichtelijk.

We worden niet graag gereduceerd tot een nummer, maar dit is toch wel een hele belangrijke. Het is namelijk een verplichting met betrekking tot de loonaangifte. Zonder BSN-vermelding kan er geen goede berekening worden gemaakt en betaal je te veel belasting. Dat motten we niet hebben natuurlijk!

Ontzorg mij ff op z’n Rotterdams

home-referenties-icon-Loonstrokie.svg

Een heel goed initiatief om zelfs een loonstrookje leuk te maken en om meer betrokkenheid van de werknemer te creëren.

  • Hanno Van Alten
home-referenties-icon-Loonstrokie.svg

Loonstrokie maakt het ontvangen van de maandelijkse loonstrook weer iets om naar uit te kijken! Weg met de die saaie standaard loonstroken. Gerrit heeft een leuk concept bedacht, waardoor je als werknemer maandelijks mee kunt doen - of kans kunt maken - aan leuke Rotterdamse activiteiten. Gerrit is een prettige boekhouder die ik vanaf het begin van mijn onderneming ken. Zeer aan te bevelen!

  • Yoga Senzi
home-referenties-icon-Loonstrokie.svg

Afgelopen weekend hebben wij mogen genieten van een overnachting op de Euromast in Rotterdam. Bedankt Loonstrokie voor deze prijs. Alles was top geregeld!

  • Wietske van der Stelt-Zijlstra

Het BSN-nummer, onpersoonlijk maar wel lekker overzichtelijk.

Loonstrokie_blog6_foto1.png22 mei Even opletten nu met je bakkie pleur. Sinds 1 januari 2007 wordt het sofinummer in Nederland het Burger Service Nummer (BSN) genoemd. En sinds 1 januari 2006 is dit nummer een verplichting met ... lees verder

De witte tabel op je loonstrook

Loonstrokie_blog5_foto1.png27 mrt Voor verschillende groepen mensen worden diverse belastingtarieven gehanteerd. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen werknemers en gepensioneerden. De kleur van de loonheffingstabel ... lees verder

Vakantiegeld! Valt dat effe tegen…

Loonstrokie_blog4_foto1.png31 jan Van deze verplichting word je wel blij: vakantiegeld. Ook wel vakantiebijslag genoemd. Dat is dat fijne moment, vlak voor de zomer, waarin je een extraatje krijgt uitgekeerd. Een extraatje van 8% ... lees verder

Loonheffingskorting; goed nieuws voor je loonstrook

Loonstrokie_blog3_foto1.png06 dec Werk je in loondienst, dan houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Deze kortingen samen zijn de loonheffingskorting die terugkomt op je loonstrook. Door het ... lees verder

Loonheffing; lekker dan!

Loonstrokie_blog2_foto1.png11 okt Elke werkgever moet verplicht loonheffingen inhouden op het loon van werknemers. Geen uitzonderingen. Even kort door de bocht: jouw baas moet loonbelasting en premies inhouden en die vervolgens ... lees verder

Heffingsloon; wat is dat nou eigenlijk?

Loonstrokie_blog1_foto1.png21 jun Heffingsloon, heb je ff? Loonstrokie spreekt graag begrijpelijke taal. Laten wij nou net die wollige gegevens van je loonstrook vertaald hebben. Gewoon, vinden we leuk. Wij maken het wél leuker en... lees verder
Scroll naar boven